renatemamsen - God dag:D Jeg blogger om dietten min,trening,kickboksing og mote og innteresser. Livet etter det å ha fått to barn generelt! :) Jeg vil bevise at det går ann og ta vare på kropp og helse samtidig man har et godt og stabilt familieliv.!
Forside Add meg Hvem er jeg? Kontakt meg

klarer ikk å holde meg unna har allikevel :DÅhhhh herregud så glad og avhengig jeg var av denne bloggen, aner ikke hvor mange ganger jeg har tenkt på denne bloggen og hvor mange ganger jeg har angret for å gi all min tid til en midlertidig blogg selv om jeg var veldig entusiastisk i bryllup...

 

Men alikevel er det dette som er bloggen min, og den jeg har blogget på siden jeg startet liksom. ble feil for meg og stoppe helt. Angret rett og slett og tenkte at jeg måtte starte og visste ikke helt om det var en smart ide, med to blogger. Men så gikk det opp for meg NEI JEG MÅ TILBAKE. Å BLOGGE, MÅ SNAKKE MED DERE, DELE MENIGER OG HØRE DERES HISTORIE.

 

SÅ FRA NÅ ER DET AVSLUTTET JEG FOR FULT TILBAKE <<3<3<3<3

OG HER ER LITT AV TIDEN MENS JEG HAR VÆRT BORTE DA :D

  

men fortsetter samtidig med bloggen som heter

 

BRYLLUP.BLOGG.NO

 • fosteret blir psykisksyk ved røyking i svangerskapet  Det er nå kommet en forskning frem som viser til at mødre som røyker gjennom tidlig fase i svangerskapet  kan skape problemer ved fosteret i senere alder :(

  En ny finsk doktorgradsstudie har funnet en sammenheng mellom røyking tidlig i svangerskapet og psykiske problemer hos barnet senere i livet. Studien er gjennomført av Mikael Ekblad ved Turku Universitetssykehus.
  Forskeren har studert hvordan det gikk med barn født mellom 1987 og 1989 i Finland, 175 869 tilsammen.  15,3 prosent av barna hadde en mamma som røkte. 

  - Det er funnet en klar sammenheng mellom prenatal røyking og både milde og alvorlige psykiatriske problemer senere i livet for barnet, skriver Universitetet i Turku i rapporten. Statistikkfra Kela, det finske NAV er sammenlighet med informasjon fra THL, det finske folkehelseinstituttet.  Innleggelser ved psykiatriske institusjoner og medisinbruk er satt i sammenheng med hvem som hadde mødre som røyket på slutten av 80-tallet.

  Studien viser at røyking i svangerskapet fører til endringer i hjernens utvikling, blant annet frontallappen.  Rapporten peker på at det er en sannsynlig sammenheng mellom dette og utviklingen av både milde og alvorlige psykiatriske problemer.

  Rapporten understreker at det er viktig for gravide å stumpe røyken.

   

   

  http://jordmorsiri.no/artikler/332/article/item/null/skummel-finsk-rapport-om-roeyking

   

  da er det ekstremt viktig og ikk tenke på sin egen avhengighet når det kommer til røyking under svangerskapet, vi vet alle at det aldri har vært sunn. Men hvis du tenker over det så kommer det bare flere og flere forskninger som forteller til at det er farlig og røyke under svangerskapet..!

   

  GOD MORGEN FORESTEN :D

 • VINN EN ANGELSOUND HER NÅ!:)verdi 390.kr  ALT dere trenger og gjøre er og like facebook siden min som står ved siden av inlegget her. Har en snarvei kobling på høyre side av bloggen også kommenterer dere under med navn så blir vinneren kåret imorgen <3

   

   

  Ja nå skal dere som har lyst til og høre hjertelyde til deres barn og kanskje ta det opp og høre på den på via pcn få muligheten til og vinne den her! :)

  Kjenner du noen eller deg selv som har lyst til og vinne denne flotte Baby doppler (ANGELSOUND)  med øre telfeoner og Gel.. :) 

  Den har vært fantastisk for flere barn hvis man tar opp hjertefrekvensen og deretter spiller den av i sengen med babyen så virker det beroligende på dem. Spesielt de som sliter med luft i magen og har derfor ofte kolikk smerter..

  http://www.angelsounds.no/AngelSounds_Classic_JPD-100S_ROSA/p1373613_6299539.aspx

  AngelSounds Classic JPD-100S ROSA .

    
  Markedets mest solgte doppler som er enkel å bruke for å høre babyens hjertelyd. Kan brukes fra ca uke 12 i svangerskapet. Opptaksfunksjon via PC gjør det mulig å ta opp babyens lyder og sende per email eller lagre på mobiltelefon. Brukes sammen med hodetelefoner som følger med.
  • Trygg og sikker for deg og din baby.
  • Påfør en liten menge gel/bodylotion/babyolje på magen og ultralyddelen.
  • Skru på apparatet og ta på høretelefoner.
  • Plasser apparatet på magen og før den til korrekt posisjon.
  • Rør sakte på apparatet til du får gode signaler

   

  CE godkjent (innfrir EUs strenge krav til helse miljø og sikkerhet)

   


 • bilde av meg i 7.klasse, litt feit den tia haha!smakløs 90.tallet  ja tenkte at for en gang skyld skal jeg legge ut noe som er virkelig stikk motsatt av den jeg er blitt idag, og den jeg jobber meg mot i mine mål. Jeg eier fint med selvironi selv om bloggen min florere av diett,trening,barn,mann og mine personlige meninger. Så syns du var på sin plass med litt minne bilde, så kan dere se en slik forandring på 12.år! :9 

  Alle vi forandrer vi oss, men noen ganger når jeg titter på bilder av meg selv så mye yngre, så savner jeg den friheten som var på den tiden. Eneste bekymringen var liksom hvorvidt jeg fikk gå ut litt sent, eller hvilket lekser jeg kunne droppe for å bade med venniner. Den tiden ante jeg ikke hvilket ansvar som kunne vente meg den dag idag. For pr.dags dato sitter jeg ofte og lurer på hvorfor i svarte jeg gledet meg sånn til å  bli voksen? Hvorfor var det så viktig og stå opp for meg selv, ta mine egne valg og ingen til og bestemme over meg. Når det egentlig var slik at jeg hadde ingen huslige plikter, ingen vask som ble større om vaskemaskinen ikke ble satt på av meg, ingen oppvask som måtte taes ut og inn for og bli rent.. og ikke minst all fritiden. Savner skikkelig fritiden jeg hadde på den tiden. 

  Det er faktisk enda mer og forholde seg til i voksen alder, og kanskje må man ha enda strengere regler til seg selv, enn det foreldrene våre hadde til oss. Det er faktisk noe av den lærdommen jeg skal ta med meg videre til mine barn. At de skal få vite andre ting, gjerne prøve seg frem med økonomi,husarbeid og hvordan ting går rundt. For hvis man blir mer våken på alt som kreves av en selvstendig og voksen person, spesielt som foreldre. Vil det bli enklere for et samarbeid mellom barn og foreldre. :) jaja skrævle skrævle, bilde da. huff kjenner faktisk nå nærmere slutten av inlegget at jeg gruer meg litt hahaha :-P 

   

  På det bilde til høyre er jeg på høyre side altså hun feite med piercing i under leppa. tro meg den satt bare i et par dager..! :) hahaha :)

   

  SÅ JA; NÅ HAR DERE LOV TIL  Å LE LITT FOR DERE SELV <3 <3 

 • DJ PAULY D KOMMER TIL FREDRIKSTAD!! :D  yezz endelig og så lykkelig jeg ble, hoppet rundt her som en galning og vet ikke helt hvor og gjøre av meg... :D han var den beste, er den beste i jersey shore som jeg btw har sett alle sesonger av!! :D 
  Også kommer han til fredrikstad da eller!?!?!?! han kommer den 23.mars med billett salg her i fredrikstad, man kan også få det på gruppen hannes legger ut linken på fan.pagen min på facebook for de av dere som vil sjekke det ut eller melde dere på ;) det er allerede over fem hundre som skal ditt så man må raske seg med billetene for det er jo ikke plass til et helt fylke heller ;) 

  Pauly D er en kjent perosn gjennom ville fester i Jersey Shore. med romkameratene og sitt strålende humør. <3
  https://www.facebook.com/Renatemamsenbloggno?ref=hl

   

  https://www.facebook.com/events/564448160241590/
   

   

 • kroppen min og meg to til fire uker etter fødsel! bilder og sterk emning om sminke med barn!  SMINKE DUKKE ELLER IKKE, VI ER LIKE MYE VERDT FOR DET!

  Det er jo slikt at noen ikke bryr seg om vekt og utseende etter fødsel, andre bryr seg veldig. Jeg syns at man ikke skal tenke på hvordan en god mor skal se ut, hvordan de skal sminke seg osv! Det man skal fokusere på er og være fornøyd med seg selv, smile ekte smil på bilder og gjøre det som passer en selv. om jeg går forbi en brunkrem dokke på storsenteret med barnevogn så tenker jeg ikke noe vondt, for hvis det er slik hun er, såer det ikke min jobb og dømme hun. Så fordi noen blant oss kanskje er mer blond, mer avhengig av sminke eller fokuserer veldig på utseende så er man ikke en verdig mor?!? det er noe som irriterer meg, for man er den man er og man utvikler seg alltid med årene, men og sitte og si at en som er en dukke ikke kan være en mor, nei pakk baggen din og gå en annen vei. Jeg selv liker og tenke at den naturlige loocken er det vakreste hos mennesker, når man går rundt og gløder av selv følelse uansett om det er i jogge bukse elelr høyhælte. Da varmer det inni meg og det er noe av det vakreste jeg ser, mye fordi jeg ønsker og ha den følelsen selv. slippe og tenke på og måtte sminke meg før jeg viser meg offentlig og eller kunne bare være meg og syns jeg selv er pen som den jeg er. Jeg bruker jo ikke mye av noe, men allikevel er den følelsen av avhengighet til og måtte fikse meg før jeg går ut som er ille for meg. Og det trur jeg også gjelder for disse dukkene, grunnen jtil at jeg bruker ordet dukke er ikke noe vondt men enkelt forklart på hva jeg mener bare, og tilbake til det ejg snakket om er at de som sminker eg pleier og ha en dårlig selvfølelse, og jeg vil ikk være med på og bryte den mer ned fordi jeg ikke syns noe om det, elelr fordi det liksom skal gå utover rollene som hun har rundt seg. 

  grunnen til at jeg har sterke meninger om det er fordi at jeg har i mange år slitt med spise forstyrrelser og aldri likt min egen vekt, hatet babyfett og tilogmed beina mine syns jeg tok stor plass i kroppen. Og derfor gikk ejg også i klær som strømpe bukse og kjoler, for og kjule det "fettet" og tenk det samme blir med sminke hvism man føler at man ikke har den huden, de øynene eller det gliset, så blir det enkelt og dekke det til med sminke slik som modellene og derfor føle seg bedre. 

  Ja man ber om kritikk om man drar med eg en annen personlighet til all den sminka og lett kledd heten, men vil ikke si at det menneske er mindre verdig fordet vel!?!? Det vil bare være et litt mindre skrik om oppmerksomhet, at den personen har et større beehov for og syntes, skille seg ut og være noe annet enn unsynlig. Har noen jeg kjenner som sminker seg slikt men gud så glad i jeg er i demf or det, også har jeg de som er mer tilfreds med seg selv, og gud jeg beundrer dem for og være et modig menneske og vise seg for verden for akuratt dem de er og ikke noe annet! og det elsker jeg dem for <3 

  ja nå er det idag fire uker siden jeg fødte og mye har skjedd forandringer i kroppen, samtidig som mye henger igjen. Men ble veldig overassket hvordan kroppen jobber når jeg ammer enn sist når eg bare ammet noen dager. Den jobber betydelig mye fortere og har sett fint med resultater, gått ned tolv kg. så har åtte igjen :_) Men magen er jo pløsete som om noe skulle manglet inni der, litt sånn tomrom liksom, men mye mindre da seff. ;) renselsen var over etter to uker denne gangen med litt spott blødninger inni mellom og det var deilig. sist fødsel så varte renselsen i over åtte uker, følte at det aldri tok noe slutt. Men som sagt denne gangen er det mye bedre, og jeg hadde sex for første gang når det var gått 3.uker og 5.dager etter fødsel, begge var litt små redde usikre og føltes litt som første gang, men var ikke noe vondt, ingen smerter i tidene tterpå rett og slett helt vanlig "nesten". :) og nå har typen også fått sin normale lyst tilbake, etter å ha sett en navelstreng henge ut var det litt vanskelig for han og forelstille seg sex igjen på en god stund.

  Jeg veier nå 73.kg og skal ned til 60. så 13.kg og gå ned før jeg er helt fornøyd men hallo det er jo bare fire uker sien fødsel jeg burde jo troaslt være veldig fornøyd :D  puppene kan jeg si noe helt annet om, ikke minste fornøyd med dem, de henger, sprenger, renner og er kanskje den verste kroppsdelen jeg har akuratt nå. hehe men det bedrer seg emd tiden da :) 

  '

  her var tre uker etter fødsel nettopp vært og tatt sol og gått i styrt regn hjemover, hehe usensurert med andre ord

  tre uker etter fødsel! ;) nettopp handlet litt og på vei til sverige for kusetur med elsdtemann

  veldig fornøyd med rumpe og lår for det er den største forskjellen enda <3

  har var det 9.dager etter fødsel og der kan man se litt mer former enda, og litt henger men like fornøyd med meg selv haha :D  første tur ut etter fødsel ca 10.dager etter for og være nøyaktig da var det en tur på torvbyen og handle litt med min beste vennine

   

 • bilder fra siste uke i svangerskapet og til nå fire uker etter fødsel! :D  Da var det på tide og rydde opp i bildene, laste de ned på dataen og kunne dele med dere alle disse god bitene fra mitt liv og den store forandringen med fødsel. selve fødselen fikk jeg ingen bilder av den grunn at jeg ikke hadde emr en ti minutter på meg før han kom ut, men nok at god saker.... :) 

  babyen min er veldig liten, veier under 3.kg men er kjempe lang og nydelig. Han sover store deler av døgnet enda veldig snill, kan ha litt vondt i magen men da er det bare og massere magen litt og ligge på meg elr pappen så er alt like bra igjen :) om natten så våkner han mellom to og tre litt mat og sovner etter et kvarter, det samme er med kl sekstiden :) på dagen er det litt opp og ned på når han sover og ikk <3

  forholdet mitt er veldig sterkt selvføgelig er d utfordrende med to barn. det og komme inn i rutiner og vaner for alle sammen, for det er ikke bare bare for eldste mann og skal plutselig sove forbi en som våkner om nattan, elr at det er en annen som ligger oppå oss uteno han. middag skal jo være i tide og leggetiden skal holdes, så slike ting har tatt noen uker og tilvenne. Kan ikke si at energien da står på topp, blir fort sliten og kaffe er min beste venn. takk gud for dolce gusto maskinen med espresso delen <3 

  Her er de tre mest verdifulle mennene i mitt liv! de er hele hjertet mitt, de største stjernene jeg kan finne <3 og seff en litt stolt storebror <3

  Jeg våknet opp åp lørdags morgen med at han hadde vært på kjøkkenet og hentet alle bake stæsj som vanilje sukker, mel, sukker, kake mix og sstablet det fint på stue bordet før han forsiktig vekte meg og sa "mamma bake" en gutt som fortsatt vil ha litt tid :) ELSK

  Litt vondt i magen og da passer det seg perfekt med og samsove litt med pappaen min <3 to litt slitne gutter som snorket i tre hele timer så søtt på soffan <3

  Her er jeg en hel uke gammel :) titter på mamsen og studerer henne etter litt amming <3

  to uker gammel, denne drakten kjøpte onkelen hans for første mann så da gledet jeg meg til han passet denne <3 lille tigergutten våres

  her var han to uker gammel <3 begynt og bli bittelitt mer våken  første trilletur i søsken vognen noe som var en ren suksess som storebror elsket og sitte i denne <3

  en stolt bestefar :) litt liten syns han at han var, lenge siden sist pappa? hehe

  her koser jeg emg i en av de første dagene i vuggen :) for sprinkel senga var bare og klappe sammen og legge på loftet imens, den ble alt for stor til å sove i 

  koser meg veldig i fanget til mammaen min, beste som finns :) nesten to uker gammel

  nyfødt og første kveld i vuggen <3

  åhh med så mye besøk tar jeg emg en lur jeg etter litt amming gjeeesp <3

   

  Syns guttene mine er forskjellige utseende messig mens andre mener de ligner, ihvertfall så er det eldig merkelig og annerledes med tanke på at denne sover så mye, siden jeg er vant med kolikk på første mann. Så når han begynner og gråte elr skrike her er vi veldig raske bort, prøver og rioe han ned sjekker om noe er vondt elr om han har fått nok mat, er så redd for denna kolikk smerten spesielt nå som vi går mer og mer over til flaske, for jeg mista mye av mekla etter bryst betenelsen :/ men sånn er det jo, bruker malt ekstrakt og en erstatning han liker så hitill går det bra, ammer og pumper av det some r igjen, og det som er pumpa blir blandet med erstatningen, er slitsomt dette med amming!!

  Ingen trenger og si til meg at det med amming bare er kos og hygge <3 for såre bryst knopper, amme teknikk, konstant kosekosekose, betenelsen, beregning av tid hvis jeg skal i butikken, få mindre tid til elsdtemann siden ammingen tar som regel opp til en time før han er ferdig for hver gang. Så for meg er dette mer tungt og jobbigt wenn nytelse, selvfølgelig er det mye kos, spesielt og se hvor trygg og god han er når han ligger og dier. men alt det andre har gått litt over psyken min for jeg hele tiden passer på at det går bra, at jeg skal få det til og han har det best mulig <3

 • Følelsen som er kjip :/  Jg vet ikk hvorfor eller hvor d kommer fra. Men hater å krangle med folk spesielt om d går over lengre tid med en jg bryr meg veldig om. Men noen ganger må man sette ned foten og si nok er til seg selv, noe jg velger å gjøre for min egen del.
  Hvorfor skal du være i livet mitt hvis du bare har teite ting og si til meg, mener både d ene og d andre om meg. Da kan du jo være voksen nok til å snu i døra selv og da vel? Men d klarer jo ikk du.

  Du tror d bare er å behandle meg som du selv ønsker, gjøre akuratt d du selv vil. Men nå har jg to barn og bekymringer om andre som kan unngås skal fremover unngå! Er du ikk fornøyd så finn andre å være d med, bryr meg ikk lenger. Det har vært så fem og tilbake med dg så er mer lei enn noe annet. Er lei av å vente på deg, vente på at du tar kontakt med meg, viser at jg har en eksistens i din verden også ¿ :)

  Dette innlegget skal være en påminnelse for meg selv for hver gang jg er naiv og trur at en second chance funker hver gang. Og heller forholde meg til mine egne grenser,
  Tillate meg og føle meg som den verdige menneske jg er. Og at d finns mange der ute som vil syns at jg er et flott menneske selv om d kanskje ikk er deg! :)

  Jeg er veldig glad i meg selv, og elsker mine barn derfor blir slikt ustabilitet trykket vekk fra våres lov! <3 føler du dg truffet, bør du kanskje revurdere deg selv. Om ikke så er d nok mange som kjenner seg igjen <3

 • bryst betenelse er et helvete! sry ordspråk!  De startet ut i uke 2. etter fødsel, først kom jeg hjem fra sverige, så kjente jeg at jeg var sliten,svimmel og uvel. tenkte bare at jg hadde stresset litt mye og tok med bebbis under dyna på soffan for å amme, han sovnet fort som bare det så la han i vuggen sin. for jeg frsø så inderlig :( kald svettet hele tiden. var ikke i form, fikk smerte stillende av gutten min men hjalp ikke noe særlig. lurte på om dette kunne ha noe med de såre bryst vortene mine og gjøre, elr kanskje jeg hadde fått tilstoppede melkeganger. 

  Dagen etterpå var ikke noe bedre, jeg lå like ille under dyna, svettet og merket feber. nakken var stiv, hodet dunket, kroppen skjalv og føltes ut som en kraftig infulensa var på vei :/ når kvelden kom så merket jeg brystet mitt var veldig vondt, varmt liksom som en brennende følelse. Da tok jeg tempen og det lå på 39,2 ikke så høyt men nok til at jeg fikk bekreftet at det ikke bare var huet mitt som spilte et puss elr en fødsel depresjon som kom snikenede.

  brystet gjorde så vondt at ingen bh elr innlegg hjalp, uansett når ejg flytta åp meg hadde jeg vondt, måtte ligge uten bh om nattan og ammingen ble et strev. pga minstemann ville ikke die, og jeg syns det gjorde vondt og amme, derfor ble flaska en midlertidig løsning etter hver amming så gv vi flaske. For hver kveld så gikk feberen mer og mer opp, etter fem dager lå den på 40,4 og da var jeg helt ødelagt :Ø( sov mye, klarte såvidt og reise meg for og gå på do og bestemte meg for og dra til legen dagen etterpå. 

  da når jeg kom til legen var det ikke så mye han sa, utenom og kjenne på brystene mine og se på betenelsen og konkludere med at jeg hadde bryst betenelse i begge brystene :( hestekur på antibiotika og ibux og paracett ved siden av..

  to dager etterpå ble jeg bedre, men gjorde nesten ikke noe annet enn og sove de dagene fordi jeg var så slått ut og kroppen var så sliten, så da hadde jeg og joachim besøk av en veldig god vennine som sov over hos oss i to dager og hjalp til med middag og rydding <3 skulle gjort uten slike venner!?

  tredje dagen sa jeg at jeg ville stoppe på tablettene fordi jeg ble så søvnig av dem. da metter en dag merket jeg at betenelsen var rett tilbake igjen :( så uten de kom jg meg ikke. tar de litt til og fra selv, fordi jg orker ikk og være så sliten og sølv hele tiden :( men betenelsen er mye bedre.

  hoved problemet var at melka nesten forsvant helt så slet veldig med amming, pumping og flaske om hverandre. nå begynner det og gå seg til igjen. sånn tilbake til normalen :) 

  litt generell innfo om bryst betenelse :

  Brystbetennelse kan gi smerter og rødt, varmt og hovent bryst. Du får kanskje feber og en influensaliknende følelse. Brystspreng, tilstoppede melkeganger og/eller bakterier kan forårsake brystbetennelse. Uansett er det hyppig tømming av brystet i ett døgn som er førstevalg når det gjelder behandling av brystbetennelse. Ved sterkt nedsatt allmenntilstand kan du ved første legebesøk få utskrevet antibiotika. Sørg for å få tatt prøver slik at du får riktig medisin, og fortsett å amme, da ammingen er en viktig del av behandlingen.

  Slik føles det å ha brystbetennelse


  Du har smerter i brystet, det kan være hovent, rødflammet og varmt. Symptomer som feber, influensafølelse og frostanfall er vanlig.

  En skiller mellom brystbetennelse forårsaket av melkespreng eller tilstoppede melkeganger (inflammatorisk) og betennelse som skyldes bakterier (bakteriell).

  Hvis du bare har lokale symptomer (hevelse, rødhet), er det som regel snakk om inflammatorisk betennelse, mens feber og influensafølelse styrker mistanken om en bakteriell mastitt. Dersom du har sår eller sprekker på brystknoppen, øker sannsynligheten for at det er en bakteriell betennelse.Ved mistanke om bakteriell mastitt bør du undersøkes av lege og bakteriologisk prøve av morsmelken og eventuelle sår på brystknoppen tas.

  Melken kan forandre smak og konsistens, men den er ikke farlig å gi til barnet. Det er tvert imot veldig viktig at du fortsetter å amme. Noen ganger kan barnet vegre seg mot å die. Ikke press barnet, bruk da heller en pumpe eller melk ut for hånd.

  Melkemengden kan gå noe ned i forbindelse med en brystbetennelse. 

  En ubehandlet brystbetennelse kan utvikle seg til en brystbyll, en abscess. Ved mistanke om abscess, skal du oppsøke lege. NB! Ved abscess er det ikke alltid at en har særlig feber. Hvis det er en kul som ikke minker ved hyppig amming/pumping, bør den sjekkes.

  Les mer om abscess her.

  Smerter i brystet kan også skyldes sopp.

  Hvordan behandles brystbetennelse?
  Hyppig tømming av brystet i ett døgn er alltid førstevalg som behandlingsform. Dersom du er veldig dårlig, har høy feber og sterkt nedsatt allmenntilstand, oppsøk lege med det samme.

  Barnet er den beste til å få ut melken, så la barnet die minst hver andre time på dagen og minst to ganger om natten, eller oftere etter behov.
  Er det for vondt å amme, eller om barnet ikke vil die så ofte, kan du pumpe eller håndmelke varsomt i stedet. God håndhygiene er veldig viktig!

  Her kan du lese mer om håndmelking og om pumping.

  Her finner du tips til hvordan løse opp melkespreng/tette melkeganger:

  Melkespreng: Cotterman?s grep
  Tette melkeganger
  Video, forskjellige ammestillinger

   Smertelindring
  Uttømming vil vanligvis gi umiddelbar smertelindring. Varme, for eksempel en varm dusj, kan gi god lindring og fremmer utdriving av melken. Ved ødem kan en kald ispose lindre, men dette skal ikke gjøres rett før amming fordi det kan hemme melkeutdrivingen.  Noen ganger kan det være nødvendig med bruk av smertestillende medikamenter. Sørg for at legen skriver ut smertestillende medisin som er forenlig med amming.

  Les mer om amming og medisiner her.


  Hvis du ikke blir bedre og brystet er blitt mykt etter ett døgn med hyppig uttømming, søk lege. Dette gjelder også hvis allmenntilstanden din forverres mye eller feberen blir veldig høy innen det har gått ett døgn.

  Skriv gjerne ut denne artikkelen og ta med til legen:
  ?Behandling av mastitt i allmennpraksis?
   
  NB! Kuler i brystet som ikke blir borte, må undersøkes av lege.
   Riktig medisin er avgjørende ? og husk melkeprøver

  Du skal insistere på at melkeprøver og  prøver av eventuelle sår blir tatt slik at du får riktig medisin. Noen synes det er greit å ta melkeprøven hjemme og ta den med til legen.

  
Slik tar du melkeprøve:


  ? Vask fingrene godt i såpevann

  ? Vask brystet 
  ? Håndmelk brystet og kast de første milliliterene med melk
  ? Nå kan du melke ned i en steril beholder, bruk for eksempel et syltetøyglass du har kokt først eller et uringlass fra apoteket om du har dette for hånden

  Prøven tar du med til legen, og der dyrker de den for å finne ut om du har fått en bakteriell infeksjon og eventuelt hvilken type bakterier det er snakk om. Du kan få en type medisin med en gang, men etter dyrkingen er ferdig, vil prøven vise om du har fått riktig medisin. Om ikke, får du en ny medisin tilskrevet. Sørg for å få en type antibiotika som er forenlig med amming, da amming er en del av behandlingen.

  Hvis du får utskrevet feil medisin, vil du bli bedre først, men deretter sannsynligvis bli  dårligere igjen.Riktig medisin er derfor avgjørende, og at du fullfører hele kuren!Fortsett hyppig amming selv om du får medisiner
  Fortsett å tømme brystet minst hver andre time på dagtid og et par ganger, eller oftere ved behov, om natten.

  Be legen ta kontakt med Nasjonal Kompetansetjeneste for amming om han/hun er usikker på behandlingen; de kan gi helsepersonell og leger råd vedrørende blant annet medisiner og amming.
   

  Årsaker til brystbetennelse

  Årsaken til brystbetennelse er ofte at melken er blitt stående i brystet over lengre tid og gitt bakterier god grobunn. Dette kan skje for eksempel når barnet plutselig sover lengre enn før, hopper over et måltid, du har vært borte fra barnet og tømt brystet sjeldnere enn vanlig eller ved tette melkeganger.

  Andre ganger kan sprekker eller sår på brystknoppen gi bakterier en inngangsport som igjen gir utslag i betennelse. Vær derfor ekstra nøye med hygienen hvis du har sår; håndvask er viktig. Finn årsaken til sårheten, slik at det gror raskt. Les mer om såre brystknopper her.  
   Forebygging av brystbetennelse
  Prioriter å få ut melken hyppig nok; ikke utsette ammingen eller hoppe over et måltid. På den måten unngår du overfylte og sprengte bryst.
  Unngå å bli kald på brystene og å fryse generelt. Ikke gå ut med vått hår om vinteren, og bruk votter når du henter varer i fryseren. Ullinnlegg er bra, også om sommeren.

  Unngå sår og spekker på brystknoppen. Sjekk sugeteknikken til barnet; at det gaper høyt, får mye av det brune området (areola) inn i munnen og at ammingen ikke gjør vondt.

  Les mer om sugeteknikk her.

  Video om hvordan legge til barnet kan du se her.

  Bruk en god og romslig nok BH uten spiler. For stram BH kan gi dårligere drenasje av brystet, og en BH med spiler kan forårsake dårligere tømming av en del av brystet.

  Nedsatt allmenntilstand kan også være årsak til at du lettere får brystbetennelse.  Nok søvn og hvile er viktig; spesielt når du nettopp har født. Senk skuldrene, utsett besøk og andre oppgaver du ikke MÅ gjøre til du har litt mer overskudd.
   Er du stadig plaget av brystbetennelse?
  Et spesialbehandlet havregryn som kalles SPC-flakes kan virke forebyggende mot brystbetennelse. Les mer om SPC-flakes her.

  Store doser av kosttilskuddet lecitin kan hjelpe for dem som er plaget meg gjentatte brystbetennelser.Les mer om lecitin her. 
   Generelle tips til deg med brystbetennelse:
  Ett døgn med hyppig tømming er førstevalg som behandling. Du bør amme eller pumpe/håndmelke minst hver andre time på dagen og minst et par ganger på natten.

  Oppsøk lege om du blir dårligere eller får høy feber. Du kan trenge medisinsk behandling, men sørg for at prøver blir tatt. Sørg for å få en type antibiotika som er forenlig med amming, da amming er en viktig del av behandlingen.

  ? Har du fått foreskrevet medisiner, skal du alltid ta hele kuren, selv om du føler deg bedre etter noen dager. Du risikerer tilbakefall hvis du avbryter kuren.

  ? Fortsett med hyppig amming selv om du får medisiner. Amming er en del av behandlingen. Forsøk forskjellige ammestillinger.

  ? Ta det rolig til du er bedre. Når du har brystbetennelse er du syk, derfor vil kroppen du skal hvile. Legg deg i sengen med barnet, og la det die så ofte som mulig.

  ? Varme omslag før amming kan lindre smerter og noen ganger får det melken til å strømme kraftigere. Dermed vil det gi bedre tømming av brystet.

  ? Melkeproduksjonen går ofte litt ned ved brystbetennelser. Det er viktig å være påpasselig med å amme ofte og tømme godt det brystet som har hatt betennelse for å få opp igjen produksjonen. En kan likevel oppleve at melkeproduksjonen ikke helt tar seg opp på nivået den var før betennelsen.

  ? Noen har behov for smertestillende medisiner. Det finnes medisiner du kan ta som er forenlig med amming. Spør legen, på apoteket, eller på tryggmammamedisin.no

 • første uke i barsel med nyfødt og som 2.barnsmor  Det startet med at vi reiste hjem den 8.januar, koste oss veldig den kvelden lille nurket var så blid og god og sov hver tredje time så ammet, koste oss, og nøt tiden i egen seng <3

  9.januar Dagen etterpå skulle vise seg og bli vanskeligere, vi fikk en telefon fra sykehuset om at Gulsott prøvene var litt høye og de ønsket oss tilbake til sykehuset på kvelden for nye prøver. Så da ble det lite tid til gleding for annet enn at vi var bekymret for kuvøse eller at noe skulle være galt. Elsdte mann kjønte ikke så mye denne dagen og trudde vel mer at den lille babyen var bare på besøk hos oss. for han er jo veldig vant til at vi har besøk av både familie og venner og tenkte at dette ikke var noe annerledes denne gangen :) Kvelden kom og prøvene tok en time til to. varme flaske under de bitte små beina og blod prøve deretter så hjem igjen og vente opp til tre timer før resultater. så tiden hjemme var lenge og vente, når de ringte oss opp igjen var prøvene blitt noe forhøyet så de ønsket oss tilbake tidlig dagen etterpå for nye prøver, så når lille mann sovnet godt kl 02.20 så lagde vi oss tikka massala med hvitløksbrød og salat. Selv om klokka var så sent så betydde det ikke så mye, og vi nøt hverandres nærhet og hygge. :)

  10.januar litt stress på morran faktisk for vi hadde ikke engang rukket og bli tilvant denne situasjonen noe som sier seg selv når lille mann er bare 3.dager gammel og elsdte skal i bhg,mat skiftes og alt som følger med. så ble litt krøll med og få til begge ting og vi ble litt forsinket begge to ;) men jeg tok minsten og joachim tok elsdten så få det til, det gjorde vi. Så var det tilbake på sykehuset igjen da og ta nye prøver så hjem igjen. den dagen kom pappa og heidi innom en kort vissit og koselig var det, men litt rart for plutselig ville ikke pappa holde minsten, han ville egentlig ikke være i nærheten av han idet hele tatt. noe jeg syns var veldig trist, han fokuserte mer på eldste mann. men la tankene fra meg og tenkte det mer var en fase eller en tilvenning i en ny situasjon for han også som bestefar til to. Da ut på dagen ble vi ringt opp igjen av sykehuset og fikk bedskjed om og komme inn ikveld igjen for prøvene hadde fortsatt stiget på Gulsotten. Så kledde p oss fikk reist inn dette syns jeg forvirret ammingen som var på vei og komme igang ikke minst for psyken min. Den måtte jeg være litt ekstra forsiktig med nå i begynnelsen for det er ikke bra med for mye stress.med tanke på depresjoner osv. på slutten av kvelden hadde prøvene igjen steget. Når skal det taes en beslutning? når skal det være nok, skal vi slite oss ut på dette før vi idet hele tatt har fått prøve oss på rollen som foreldre? dette var mye som farte gjennom hodene våres.

  11.januar. ja som sagt var det enda noen nye prøver, etter det kom mormoren til barna altså min mamma" poå besøk og vi reiste til sverige en tur. Deilig og få handlet inn de tingene vi evt trenger i både kjøleskapet og andre skap, for var lenge siden vi hadde handlet noe siden vi kom hjem. Pumpet meg og passet på at vi ikke var borte lenge. Det var litt deilig med tanke på at vi måtte enda en gang til sykehuset på kvelden for enda nye prøver siden prøvene igjen hadde stiget ... Da kunne hun passe på leon mens vi reiste inn på sykehuset... prøvene hadde jo da steget til 300. grensen for maks stigning er 350 på Gulsot prøver. så da var vi bekymret. for på hver av prøvene som hadde blitt tatt hadde for hver gang steget med ca 30. 

  12.januar. prøver på morran. og veiing, han har gått opp ti gram siden nedgangen fra fødselen, og det var veldig lite, kom hjem fikk dusjet fikset meg og ordna litt på slitenheten min. skulle mme men syns han virker så svak, han ville hverken die elelr ha øynene oppe, bare sove. og det hadde vært slik hele dagen så da ringte vi sykehuset og med tanke på at prøvene hadde steget til 325 så ville de ha oss inn for natten. Så kom inn dem fortet seg med og tvinge i han mat og til og våkne, jeg måtte pumpe meg slik at han fikk skikkelig morsmelk vedsiden av. Etter en stund hjalp det og han kviknet til, da var han en del våken og ammet om hverandre, men fortsatt veldig svak som sagt. Kjente ei jente som nettopp hadde født selv så var jo ihvertfall koselig og sitte i føde stua sammen og skravle litt men man ventet på barne legen..timene gikk og merket at emilio ble veldig utålmodig liksom litt utilpass. så spurte om hvordan situasjonen var, og om d var trygt og ta han med hjem igjen. Etter en tid var det greit og vi fikk alle sove en hel uforstyrret natt. etter den kvelden begynte prøvene sakte men sikkert og gå ned og vi trengte ikke å dra for nye prøver på noen dager igjen. Da kom helse stasjonen på besøk til oss. Med innformasjon spørmål om vi hadde og bare hilste på oss. en veldig koselig dame.

  13.januar. da var det dagen klun for oss selv, da dro vi til byen alle fire, joachim møtte sin halv-søster på cafe for første gang! :) og det var like stort for dem begge, jeg passet på og ha ammet slik at når jg tok med elsdte mann rakk vi fint og gå en tur og leke i snøen utenfor samt og gå en tur i butikken og tilbake, var veldig deilig med slik kvalitets tid med leon. og han satte like stor pris på det. vi storkoste oss i snøen, han fikk handle i sin egen kurv noe som resulterte i "surkål,krossade tomater, og pølser. den lille sjekkasen min aszza <3 så kom vi tilbake og tiden for og gå hjem var nær. jeg emrket når vi hadde lagt de små hvor deilig det var og kunne gjøre noe sammen, uten og tenke på farer, nye prøver, og om ammingen kommer igang :/ det var rett og slett bare fokus på hygge. 

  14.januar. da var lille nurket en uke gammel og vi levde den kommende uken i egen bane, prøvde og komme oss til hektene, la store bror bli kjent med at lillebror alltid var rundt, bli vant til og våkne på nattan for og mate og skifte og gjorde egentlig ikke noen andre ting derifra, men en utrolig koselig tid for oss alle :) det var også denne uken Andrea og gudmor Alexandra kom på besøk for noe god mat, baby kos, kake og masse skravling <3 like stort for dem som det var for oss. de jentene min betyr veldig mye for meg, gjør så utrolig fordel å ha dem i livet mitt. for de er jenter som elsker min familie like høyt som de elsker meg og det er så stort. når de er på besøk gir dem alltid masse kjærlighet og oppmerksomhet til mine barn og min mann. like mye som de gir til meg ;) det er et spesielt bånd vi har oss imellom <3

  ved neste innlegg blir det fokus på bilder, da skal jeg legge ut bilder fra dagen før dette kjedde til pr.dags dato :) stay toon

 • Les mer i arkivet Juni 2013 Mai 2013 April 2013
  hits