renatemamsen - God dag:D Jeg blogger om dietten min,trening,kickboksing og mote og innteresser. Livet etter det å ha fått to barn generelt! :) Jeg vil bevise at det går ann og ta vare på kropp og helse samtidig man har et godt og stabilt familieliv.!
Forside Add meg Hvem er jeg? Kontakt meg

bekymringer ved å gå gravid. fakta og link!Mange tenkre med det og få barn at man får noe og elske, og som elsker deg tilbake betingelsesløst. det er også fakta!! 
men det å skulle gå gravid er ikke bare fryden, det er masse bekymringer. som og miste, blød, om noe skjer, er barnet frisk, hvordan livet blir etterpå, holder forholdet med barnefaren?, eller man kanskje er alene og lurer veldig på om man klarer seg alene, hvordan takler familien til at man skal få barn, hvilket støtte har man rundt seg. og noe vi alle tenker til felles. hvordan går det med økonomien...

Men det er aldri noe fasit svar på det og få barn, man vet aldri hvordan det kommer til og gå eller hvor man er om ti år. det finns kun en god forutsetning for at det skal gå bra å bli en god mor. Og det er at det viktigste er å være der for barnet. gi barnet den tid og kjærlighet som den behøver, gi respons når den søker deg. og passe på at barnet alltid er mett,ren, tørr og har det bra.. ! 

når man får positiv test og sitter der er det veldig vanlig med blandede følelser og mange feller tårer uten og vite hvorfor, mens andre hopper nesten opp i taket av glede og det er helt indiviuelt. jeg reagerte med begge veier når jeg satt med graviditetes tester foran meg med to streker. visste ikke helt hva og tenke de første dagene, alt var så skummelt. Og man har alltid hørt alle de skumle historiene om at barnefaren stikker av. jeg var livredd for å bli alene, ødelegge det fine forholdet og kanskje ikke klare dette. men etter at valget var tatt med og beholde, så gikk jeg litt på en rar sky i de første mnd. bekymret meg med engang jeg fikk mage smerter, trudde aldri at dette skulle gå bra, leste uke for uke i svangerskapet og bestilte tidlig en UL i uke 12. for og vite at alt gikk bra, måle nakke virvelen og se at barnet var friskt. 
Det er veldig merkelig hvordan kroppen forandrer seg, reagerer på det og gå gravid. For selv om det er noe av det mest naturlige vi jenter går gjennom er det også dessverre ikke alltid det går den veien. mange diskusjoner om det og ta abort, og det å være imot å abortere. Men oppi det hele glemmer vi hverandre, glemmer og tenke på hvordan den ene har det før man sier sine meninger. For vi som er imot abort kan ikke forestille oss hvordan en som har gått igjennom det har det.. 

de tolv første ukene er ganske avgjørende for om forutsetningene skal være gode. vet ikke hvorfor men det kalles for dm magiske uke når man har passert den. for meg stemte ikke det..! for jeg elsket og være på forumet i barnimagen, og der var det jo oppimot flere som aborterte helt opp i uke 23.. og da tenkte jeg t det måtte være mye værre og abortere når en er så lang på vei, for man må føde det. det finns ingen andre alternativer for og få ut et dødt foster annet enn og føde det :(

og da sank gleden til jeg var passert uke 23. for etter den uken finns det sjanser for at barnet overlever. og da gikke jeg bare og ventet på de ukene skulle være over... :) ukene kom og jeg var plutselig i uke 24. men da var det jaggu en ny bekymring. for da var det jo viktig og passe på liv inni magen, man skal kjenne spark, og passe på at barnet vokser... det er slik vi alle bekmyrer oss, selvfølgelig har vi forskjellige bekymringer. men kan fortelle når svanger skapet er ferdig og du har armene i hendene dine var plutselig bekymringene under svangerskapet ingenting ift det og ha barnet hos seg, tanken om og alltid skal klare og gjøre ting etter barnets beste vel og ferd <3 

ingen kan ta fra meg den største opplevelsen med å ha fått barn, og ha to nydelig barn i livet mitt. Men det jeg syns er tungt med når de er så små, er allde tankene, gjettingen på hva som feiler dem når du ser dem har det vondt. prøve og roe dem om de gråter, det er så annerledes enn at en kommer til deg og sier dem har vondt i magen..

Jeg husker v\jg var i uke 33. og fikk styrt blødning, våknet at jg følte meg litt våt, tenkte kanskje jeg tissa på meg, elr at vannet gikk. men uten å tenke mer legger jeg meg bare ned igjen. merket at det ikk stoppet og reiste meg opp får sjekke, skrur på lyset og da så jeg masse blod overalt. det bare rant ut av meg som en foss. vekker kjæresten min rolig og redd, han spretter opp og var nede i første etg på under et sekund trur jeg. det var mabulanse, barnevakt, snakk om keisersnitt, og rier hele dagen som ikke tok seg på men allikevel var veldig vonde..
dette høres sikkert ut for deg som en skrekk historie, ja det var ganske traumatisk men det jeg vil du skal tenke på er at det gikk bra! og det går som oftest bra.. det er ikke farlig og blø litt. det er ikke farlig at barnet er litt rolig noen timer, men det er faktisk kjempe fint at vi er slikt bekymret, for det er mors følelsen som har slått inn og viser oss at vi allerede med barnet i magen elsker det lille nurket som er på vei ut til oss..

hjernen forbereder seg til at man skal takle hverdagens bekymringer og tanker.. men om man blir veldig redd syns jeg man skal snakke med jordmødre. og ta deg råd til en UL privat. det beroer veldig. de som tar privat UL og alt er bare bra har ca over 90% sjans for at alt går bra. og det er betryggende for mange. det er bare å google de forskjellige klinikker for priser og tider. selv var ejg veldig fornøyd med VOLVAT :) '

http://mammanett.no/graviditet/topp_10_gravide_bekymringer

Gravide er ofte verdensmestre i bekymring. Denne fantastiske tiden vil du gjerne at skal være perfekt, og du håper at svangerskap og fødsel skal forløpe helt uproblematisk. Og vet du hva - akkurat slik går det som regel også. Her gir sykepleiere og jordmødre deg fakta. Les dette og bli beroliget! 

http://mammanett.no/gravid/bekymring

 • spontan abort--- http://mammanett.no/gravid/bekymring/spontanabortere
 • så kvalm, får fotsteret nok næring?---http://mammanett.no/gravid/bekymring/kvalm
 • svangerskapsforgiftning?----http://mammanett.no/gravid/bekymring/svangerskapsforgiftning
 • kan stress skade fosteret?---http://mammanett.no/gravid/bekymring/stress
 • hva om barnet har en medfødt skade,syndrom?---http://mammanett.no/gravid/bekymring/syndrom
 • redd for å føde for tidlig?---http://mammanett.no/gravid/bekymring/fode_for_tidlig
 • hva med vekta etter fødsel??----http://mammanett.no/gravid/bekymring/slank
 • hvordan blir sex etter fødsel??---http://mammanett.no/gravid/bekymring/sex
 • redd for fødsel?og komplikasjoner?---http://mammanett.no/gravid/bekymring/toff_fodsel
 • tankene om alt som kan skje under en fødsel..?---http://mammanett.no/gravid/bekymring/flau_fodsel


er det noe dere lurer på er det bare å spørre meg så skal jeg svare dere eller finne ut svaret for dere om dere er litt redd for og føle dere litt masete for de rundt der! for det viktigste er at du er betrygget, og har det bra under hele svangerskapet...!

<3 love and hugs <3

 • fra 12.uker på vei til nå 12.uker etter fødsel bilder!;)  Peabo Bryson/Celine Dion: Beauty And The Beast (Celine Dion and Peabo Bryson)
  Ja satt og mimret tilbake til da jeg var nettopp blitt gravid og slank, til kroppen gikk sakte men sikkert oppver i vekt. noe som sier seg selv da ettersom man blir gravid. man må forvente at magen strekker seg, kroppen vokser, og vekten øker. selvfølgelig kan man styre seg under svangerskapet men allikevel er det faktisk den tiden man har å  nyte diverse uten å tenke så mye over det. og der var jeg virkelig. koste meg emd god mat, gjerne kveldsmat som jeg ellers er ganske imot. også små godt, elr litt brus med sukker... jeg var ikke manisk på slikt i svangerskapet. siden jeg er ganske manisk på det ellers hehe ;) 

  og det er rart og tenke på at det nesten er gått et år siden jeg hadde positiv graviditets test og ringte kjæresten min og var livredd og nervøs for og fortelle det. det var liksom akkuratt som sist gang jeg ble gravid. testen ble positiv rett før vi flyttet til en ny og fremmed by og mye stress for og komme seg til hjem trakter igjen. og det var nesten identisk med denne gangen fordi vi var ny innflyttet til fredrisktad fra moss. heldigvis ikke langt, og til drømmebyen våres- men tanken lå der at vi var nettopp komt hitt og alt var ukjent og oppå der var jeg blitt gravid..! 

  men som planene ble algt, løsninger funnet valgte vi og beholde det, og aldri angret siden <3 men som sagt mimret jeg litt og tenkte og vise dere noe bilder fra da jeg var tolv uker på vei med en søt bitteliten mage og til idag kun tolv uker etter fødsel! :)  dette bildet er da ingen tvil om da jeg er tolv uker på vei akkuratt  på vei til moss for og hilse på snuppene mine <3 :D og nøt den siste tiden i slike klær for å si det sånn hehe veide 64.kg

  dette bildet er jeg veldig glad i, og var her i slutten av fjerde mnd! :) og altså halvveis da hvor ting faktisk begynte og bli tungt, og jeg begynte og innse at kvalmen aldri kom til å ta slutt <3  her hadde jeg jeg 6.uker igjen av svangerskapet og hadde en styrtblødning ble hentet i ambulanse og var snakk om keisersnitt. veldig traumatisk opplevelse jeg ikke unner noen. men alt gikk bra og rakk ikke flere bilder siden jeg fødte før tiden. men gikk opp fem kg etter dette. og veide på slutten 84.kg  her har vi nesten to uker etter fødsel altså 10.dager etter fødsel og min første tur ut hehe ;) her har jeg ikke gått ned mye, veide 77.kg  her var det fem uker fødsel og begynte og føle for og pynte meg litt og kle meg litt etter litt bedre kles stil!   her var det ti uker etter fødsel og nettopp begynt og trene kickboxing, og svettet og kostholdet ble stramemt opp :) da veide jeg 75.kg og hitill hadde vekta gått sakte ned, men nå var det stopp!  en uke senere og så stolt endelig kom ejg inn i ihvertfall noen av klærne og veldig stolt <3  og dette er magen min pr.dags dato til mandag er det tolv uker etter fødsel og veier nå 68.2.kg :D kickboxingen og treningen viser gode resultater, men det skal sies at jeg trener hardt og godt minst annen hver dag!:) målet er å gå ned til 60.kg for så å bygge opp i muskler :)  så har en diet som starter til mandag som jeg vet funker! og kjøpt ammoniums pulver til muskel bygging ;) så det blir slike oppdateringer fremover. og det e rjo ganske så vanlig sidne mitt fokus hver dag er kosthold og trening ;) 

  men følg med så ser dere hvordan det går og om jeg blir fprnøyd med kroppen min til sommern :) som målet er til de fleste av oss merker jeg, og det er jo ikke uvanlig. ingen vil føle seg utilpass i en bikini vel? og selv om jeg har født to barn så har jeg ikke lyst til å skylde på det at kroppen min ikke blir bedre. for det kommer helt ann på hva jeg selv legger inn i det :)

 • da er jeg tilbake :D min føde historie <3 styrtfødsel!  Jeg har vel ikke blogget på ca en mnd! det er av noen forskjellige grunner, en av dem er for at noen mennesker jeg er glad i og bryr meg om brukte denne bloggen til og følge meg, lese og dele nyheter videre uten og ville ta kontakt emd meg idet hele tatt.! en annen er at den siste tiden i svangerskapet var bare et rent H"""V""TE smerter, vondt, kvalm, senge liggende omtrent ingen farlig greie og dere vil forstå hvorfor jeg var slik under fortelling av føde historien min ;)  Så etter fødsel slet vi veldig med prematur problemer som liten fødsels vekt, gulsot osv... det vil jg komme inn på senere...

  Uansett jeg er tilbake, og kommer til og blogge mye fremover <3 back in track! <3

  FØDE HISTORIEN DEN 07.01.2013=

  Det startet faktisk fire dager før, da gikk slimproppen den kom ut som en brun klump jupp ekkelt og fysj! deretter komm det mye hvit slim aktig ut store deler av dagene frem til fødsel, men spurte helse stasjonen og dem sa at det mest sannsynlig bare var at slim proppen kom litt og litt. Så da slo jeg meg til ro emd det. lørdag var jeg kjempe kvalm når jeg skulle legge meg, følte meg direkte uvel og vi lå oppe til fire om morran for og så på tv serier pga kvalmen min... så på survivors på netflix loveit"! 

  SØNDAG hadde jeg vonde kynnere, regelmessig kynnere men kjente lett at det kun var kynnere, men magen min skilte sånn ekkelt akkurat som en liten angst bygger seg sakte opp men ikke noe mer enn det, da sa jeg til joachim at om formen ikke var bedre på mandag så skulle jeg drat il legen, jeg som aldri vil til legen" ! men var så sliten og lei av små smerter som kom og gikk og at jeg måtte gå med bind pga det sloimet. nei var så lei.

  MANDAG, våknet i halvsøvn at jg strøk meg selv på ryggen, kjønte ikke helt hvorfor og tenkte kanskje jg måtte på do elr fordi det var veldig kaldt på ryggen. haha rart hva man får frem i halvsøvne gitt. klokka var da 08.46

  men pga jg var så nyssgjerrig lå jg og avventet for og finne ut hva dette var. det tok ikke mange minuttene før jeg kjente et nytt tak i ryggen, med hard mage men siden jeg hadde hatt så sterke kynnere i lang tid forestilte jeg meg faktisk at kynnerene hadde gått over til maserier . for det var fortsatt 9.dager til termin! 

  men den tredje som kom innen en rekke vidde for ti minutter var fin og sterk rie som jeg kan kalle det. man kjenner veldig stor forskjell, du kan sammen ligne det med at du kjenner fint forskjell på og det og bare må gå på do, elr at diare krampene tar til og du MÅ LØPE på do. for de diare krampene er faktisk veldig like de mindre vonde riene, derfor bestemte jeg meg for og vekke kjæresten min ved og klappe han forsiktig på skulderen til han våknet så sa jeg til han at ---- DU må våkne gutten min,- hvorfor det jenta mi?- fordi jeg har rier og leon må i bhg :) trur du jaggu han ikke sovnet igjen a? hehe vært litt vant med at jg har det vondt han også. men da valgte jg å reise meg i senga og gå ned og fikse sønnen våres selv for visste at fødselen var i gang og ville at sønnen min skulle oppleve minst mulig at jeg hadde det vondt. men idet jeg reiste meg litt vondt fra senga bare spratt typen opp og var både kledd på og nede før meg. haha! :D så når jeg kom meg ned, fikk vært på do og satt meg for og ta meg noe og drikke og kose med lillegutt så merket jeg at de ble betydelige sterkere, så da måtte jeg bare rett og slett sette meg ned på kontor stolen og face litt mens jeg gikk inn på rie telleren, riene var allerede mellom to til fem minutter ifra hverandre, jeg satt med både varmeflaske og kald drikke uten noe særlig hjelp, men vant til rier fra sist fødsel så tålte dem veldig fint og satt og chattet på face imens :) men problemet var at med engang jeg bare beveget meg startet riene og de var utrolig vonde til forskjell for når jeg satt, det var så skummelt så da valgte jeg å bare bli sittende.

  Joachim turde ikke og levere leon i bhg selv det tar bare en time sier jeg til han, yeez sist fødsel tok jo over et døgn trur ikke det er noen problem sa jg til han" men han stod på sitt og ringter pappaen min og stmor, vekket dem og spurte om de kunne levere leon for oss? stemoren min skulle også være med på fødselen så var jo like greit og vekke dem opp <3 de annkom en time senere og klokka var nesten ti, riene var det samme med to til fem minutters mellomrom og jeg måtte bare puste meg litt igjennom npr de nærmet eg toppen i bølgen også gikk det ganske bra i to tre minutter igjen. de dro for og levere gutten våres og planen var at de skulle hjem og dusje og fikse seg,spise litt frokost før de kom ned til oss igjen. Noe ejg syns var en veldig god avtale kunne gjerne tenkt meg og være litt alene med gutten min mens det bygget seg opp og kanskje riene ble sterkere, 

  Overasskende nok kom pappa og heidi til oss med frokost fra bigbite og med kald brus :) passet bra siden jeg er frokost menneske og blir veldig fort sliten uten mat om morran :L) da var kl kvart på elve 10.45

  Vi satt og spiste, de lo og koste seg noe som var bra for da kunne jeg gjemme hodet mitt ned i sofa puta for da var riene kommet med kanskje et minutts mellom rom hvis jeg var heldig, men selv om det var det minuttet med mellomrom var smertene i ryggen der konstant. pappa begynte og bli bekymret for meg, og husker\t hvor mye jeg tålte sist så han ville så gjerne at jeg ihvertfall skulle få en sjekk på sykehuset og evt reise hjem igjen etter det. søte pappaen min,

  siden det var så vondt og jeg ikke likte og se at pappa var så hjelpes løs så sa jeg ja til at vi dro ned en tur og fikk meg sjekket. da pakket joachim føde baggen og en bag til leon siden pappa og stemor skulle ha eldste mann mens vi var på sykehuset. da var kl 11.00 og jeg hadde veldig vondt. men syns dette hadde gått fort og var livredd for og måtte ligge i syke senga i mange timer med så sterke rier. det var en forferdelig tanke.  

  Vi annok sykehuset kl 11.35. de hentet rullestol til meg ettersom riene bare øket i styrke når ejg stod på egenhånd, opp til b7 for og bli undersøkt, men siden jeg kom litt uannmeldt så måtte sjefen ta meg imot hun var jo kordinatoren der, for jordmødrene var opptatt i samtaler og en annen fødsel som nettopp var gjennom ført. Men siden det var så kort tid siden riene hadde startet tok hun meg bare inn på et bittelite rom som det kun var plass til en seng og EN stol. det var et såkalt venterom for gravide som kom for vanlig undersøkelse under svangerskapet men som kanskje trengte og ligge for uvelhet elr noe. 

  Jeg likte det rommet veldig lite, veggene flasset og var ikke plass til stemoren min engang bare typen :( men da var riene uten stopp, og hun skulle sjekke åpningen min og da så jeg at jeg hadde blødd litt, hun spurte om standard spm som om vannet var gått, nei, blødd mye, nei, reier hvor lenge,? jeg hadde hatt rier fra 08.45 og nå var klokka 11.42. Så sjekket hun åpningen på meg mens jeg prøvde fint og smiske til meg en epidural. for og ligge sånn i flere timer var uaktuelt. 

  Da titter hun opp på meg, mens hung liser og sier at det ikke blir noen epidural på meg... WHAT THE FUCK"" tenkte jeg, hvordan skulle jeg overleve dette var det eneste jeg tenkte. da dro hun o i den dere røde tråen mange ganger så det pep hele tiden, så sier hun til meg at jeg ikke får epidural av den grunn at hvert øyeblikk kom jg til og føde for jeg hadde 8.cm åpning med lett bøyelig for mer, så når jeg følte press skulle jeg bare presse. HERREGUD KØDDER DU?????

  da gikk jeg inn i min egen hypnose funksjon med at jeg la meg på siden pustet meg gjennom smertene med lange puste metoder, og hørte at jordmødrene løp inn en etter en og prøvde og fikse til rommet. for ingen hadde født på det rommet før. 

  egentlig var planen og få meg inn på et føde rom så jeg kunne få litt lyst gass siden åpningen var så stor, men etter nøyaktig 6.minutter kom presset, og jeg la meg til rette på rygge sa til jordmor at jeg måtte presse, og da var det fire jordmødre der om jeg ikke tar helt feil. så kjente jeg press veene komme. og det var to press som jeg skrek til og som varte i 2 og 1/2 minutt før han var ute. da hadde jeg født kl 11.50

  Så fra første rie til han var ute var d da gått fra : 08.45- 11.50 Altså 3-timer og 5.minutter :)

  men det skumleste med dette er jo det faktumet at jeg egentlig ikke hadde noen planer om og dra på sykehuset, pappa tvang meg og hadde jeg ikke reist hadde fødselen foregått på mitt eget bad på de ti minuttene det tok fra fødselen ble veldig vondt og til han var presset ut. og noe av det som irriterte meg veldig var at vannet var allerede gått, det var nemlig det som jeg hadde fått bedskjed om var slim! så vannet hadde gått litt og litt i fire dager! :( takk gud for at alt gikk bra.

  Sjefen på avd var kjempe stolt, og smilte resten av dagen og skrøt av at sønnen min ble født med "seiers hette" enn jeg ikke vet hva det betyr da. hehe 

  Jeg måtte ikke sy, hadde ingen skrubbsår og var i kjempe form uten noen form for smerter i tiden etterpå, utenom det vonde etterriene. hater dem. men veldig verdt det når man vet at livmora jobber seg for og bli bedre ;) så da var det bare og amme og nyte barsel dagen hjemme

 • Les mer i arkivet April 2013 Mars 2013 Februar 2013

  renatemamsen

  ganske enkelt en ærlig, real og grei person som ikke bekymrer meg for å si mine meninger, er mamma til Leon Antonio som fyller to år 24.10.2012. ;) og nå venter nr.2. terminen er satt til den 13.januar. så jeg og forloveden min kaller oss tobarns foreldre, liker den klangen der. Har noen venner som er halve livet mitt og betyr utrolig mye for meg. nyflytta til fredrikstad, som BTW er den beste byen ever!!<3 stortrives her<3

  Kategorier


  barna mine <3 Blogg familie fødsel :) interiør kattene mine kick boxing Kontakt kosthold min røykeslutt dagbok mitt gamle liv! mote styrketrening tiden etter fødsel tips og rådgivniner <3 venner

  Arkiv


  April 2013 Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013 Desember 2012 November 2012 Oktober 2012 September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 April 2012 Desember 2010

  Siste innlegg


  fosteret blir psykisksyk ved røyking i svangerskapet VINN EN ANGELSOUND HER NÅ!:)verdi 390.kr vært på shopping,og skal prøve all sminke fra gina tricot:)bilder Å være overvektig elr kraftig. spiseforstyrrelsene mine bilde av meg i 7.klasse, litt feit den tia haha!smakløs 90.tallet 15.uker etter fødsel bilder :pVANNKOPPER IDAG TX KAMPSPORTSENTER, hvorfor trene der? det og savne sin bortkomne venn!aldri se det smilet igjen mandag= trening og diett i sola! barnefri og med gode venner <3

  Lenker


  blogg.no for alle som ønsker å bli gravid,er gravid, har barn;) Få din egen blogg!

  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse  hits