renatemamsen - God dag:D Jeg blogger om dietten min,trening,kickboksing og mote og innteresser. Livet etter det å ha fått to barn generelt! :) Jeg vil bevise at det går ann og ta vare på kropp og helse samtidig man har et godt og stabilt familieliv.!
Forside Add meg Hvem er jeg? Kontakt meg

når noen mister barnet sitt for barnevernet.!Dette inlegget kan være vondt og tungt for mange og derfor advarer jeg... gjerne ikke les det helt ærlig. Jeg skal fortelle min opplevelse av barnevernet, og mine tanker rundt andre som har barnevernet i bildet. elr mistet barna sine.

Og det kan være et uendelig vondt tenma for mange faktisk, mange har mistet sine barn, noen ortjent og andre rettferdig, eller ihvertfall for barnets eget beste...!

jeg er selv frivillig i barnevernet for mine barn, og de forguder oss, en gang skulle vi ha et eget ønsket hjemme besøk for ville så gjerne at de skulle hilse på det nye barnets annkomst. Og grunnen er veldig enkel, siden jeg er en eks narkoman og har mange usikre i nettverket har vi spurt barnevernet selv om ikke de vær så snill kan være i bildet. de ser ingen behov forutenom timer vi selv elger å ha, og må ta kontakt selv. Men vi vil fortsette og ha den fantastiske manne til vår saksbehandler.

Men jeg ser det er flere som mister sitt barn gjennom barnevernet, og mangen sloss med dem daglig. det er en evig vond sirkel dette med barn og foreldre, men jeg skal være dønn ærlig. <for jeg ser så mange som sliter med dette og har det vondt når det skjer vonde ting men mitt spm blir jo selvfølgelig trur man at barnevernet går fra dør til dør og henter ut barn bare på mistanke, jeg surte mi saks behandler i bv. om dette. Og han sa selv at det skal veldig mye til før foreldre mistet sine barn, og jeg ser rundt i omgangs kretsen min, helt ærlig jeg er veldig glad for at de barna ble tatt ifra jeg...! Rus , Vold, Og osorgsvikt i flere av hjemmene, og tenk dere hvor mange aviser som skriver årlig om barn som er blitt 

Mishandlet, Slått, Skadet, Drept, Og blitt etterlatt til kun seg selv. !

Er det da rart at barnevernet er nøye på at alle barn får det de ortjener at oppvekst? tenk om vi ikke hadde det systemet tenk da hvor mange barn som ville hatt det vondt i mange år før de forstod hva som var galt+

Barn er uskyldig mennesker som ikke vet forskjell åpå rett og galt, hadde de visst det hadde det da ikke vært noe som het "trass alder vel" 

trass alder er fordi barn vil finne ut hvor grensene er, det er også i den tiden de lærer mest og kjenne sine foreldre, på hvor langt de kan dra det, hvor foreldrene står hen. Og ikke minst hvor trygge de kan være på oss.

Det er evig diskusjon om akuratt det temaet og er et eget inllegg i seg selv. Me allikevel blir jeg frustrert over foreldre som alltid skal skylde på systemet, og bv. At de ikke kan se på selv og tenke hva kan jeg gjøre bedre? jøre bedre for at min barn skal bo hos meg?

Nei det jeg ser i omkretsen er heller at de responderer det med mer alkohol, mer rus, og detter sammen. Jeg vil kunne forstå det hvis dem først hadde kjempet før de gav opp. Ikke bare setter seg ned og viser barnevernet at de faktisk gjorde en fornuftig handling vved å ta det barnet i fra dem allikevel...

Jeg syns at alle barn fortjener foreldre, begge foreldre, men generasjonene har blitt endre og dagens tanke er det mer populært og få barn, det skal sees på som en bonus i et godt forhold det skal sees på som en guds gave (selv om jeg ikke er kristen liksom)

 

Håper at olk fremover vil tenke seg nøyere gjennom og hva de kan gjøre annerledes istedet for hva som er feil i systemet...!!

 • kraftig hjernerystelse så sry  Beklager så masse for at jeg ikke har blogget på noen dager, jeg har fått skadet meg og ble innlagt for kraftig hjernerystelse og rift på øyet mitt, slik går det med såpeglatte gulv og biler og leker overalt....
  Men slitt veldig så bare fokusert på å ligge og se og snakke minst mulig. Men idag følte jg at jg måtte si ifra til dere. Kan fortelle litt mer om det senere og hvordan ting har vært for meg, akuratt nå er jg midt oppi det og alt er litt tåkete..

  Oppå det hele har jg fått angst med følge av denne skaden, hverken klart å fått i meg noen form for veske eller mat :-/ dehydreringen er ikk langt unna nå.

  Snakket med legen og håper på forbedringer, samt d at jeg er veldig deppa fordi dette går utover treningen min, feller noen tårer når jg vet jg ikk får møtt opp på kickboksinga :-(

  Ha en solfylt dag kjære søte alle dere. Broren min er på overnatting og får derfor spise popcorn til frokost hahahaa

 • Positiv test bare 15.uker etter fødsel..!  Fy fader er det mulig eller???? 

  Ja jeg går på prevensjon og den skal jo være 99.9% sikker,  men det er bare bullshitt spør du meg. Jeg hadde virkelig ingen planer om og bli gravid. For jeg vil ikke ha flere barn heller. Har to fantastiske sønner som jeg er mer enn fornøyd med....! Og dette bare 15.uker etter fødsel da eller???? :( 

  Jeg har legetime imorgen tidlig så håper på og finne ut mer svar da. Har ikke tenkt på at det kunne være graviditet fordi ejg har hatt betenlse i underlivet og derfor hatt en del komplikasjoner ift den betenelsen, men ettersom jeg fikke n kraftig blødning etter en sparrings trening en lørdag tidligere og utrolig mage smerter uken som kom. Noen ganger hadde jeg så vondt at jeg krøp meg sammen og gråt for samboeren min. Og i tiden etter hvor mensen ikke kom kjønte jeg fort at den blødningen kom etter sparringen på treninga og masse slag i magen som mest sannsynlig har påført komplikasjoner ift dette..

  Jeg trur nok at det var en spontan abort etter den lørdags treningen pga smertene og den styrt blødningen men siden testen fortsatt er positiv, (tok den igår) Så får jeg bare vente å se hva legen sier imorrA.

  Akuratt nå er jeg sjokkert og satt ut, vet ikke hva jeg skal tenke og litt fra meg. Livet var ganske helt perfekt akuratt slik det var. Ikke at det livets verste hendelse. men dette kan påvirke treningen, dietten og alt jeg står for den dag idag.! :( for en spontan abort elr graviditet utenfor livmoren) stopper meg i trening og sånt en stund fremover...

  Jeg er ganske sikker på at det enten er en spontan abort eller utenfor livmoren. For jeg har ikke særlig symptoner annet enn at jeg har kramper og smerter hele tiden. 
   

  Jeg og min samboer er ikke istand til å ha tre barn med vår tilværelse, alt må på plass før den tid. Hus; utdanningen jeg begynner på i høst skal fullføres. Og han samboeren min skal ha en jobb han virkelig trives i. Så det funker rett og slett ikke. Og ikke nok med det men jeg har akuratt funnet en plass her i livet jeg trives veldig med, trening to nydelige barn, mann, huslige oppgaver, mine gode venner, og rett og slett alt!!! og hvor ble det av den trygge delen med å gå på prevensjon da?? jeg går på P-RING, 

   

  kommer med mer om dette etter treningen ikveld o

  DE SISTE TIMER GÅR FOR Å VÆRE MED I KONK. FRA IGÅR. HUSK LIK FACEBOOKEN MIN OG KOMMENTER UNDER :;D

 • 15.uker etter fødsel bilder :pVANNKOPPER IDAG  Ja jeg tar jo for hver uke en liten oppdatering på forandringer med kroppen og utviklingen med forandringer. det kan jo være artig og dele erfaringene. Jeg er igjen drit stolt av meg selv og var veldig fornøyd med og gå på vekta idag :D Går egentlig veldig ofte på den, men det er kun en gang i uka jeg skriver av vekta fordet da ;) og etter at jeg begynte på dietten min hadde jeg selv etter frokost idag gått ned 

  1.kg på 4.dager :D :D :D :D <3 <3 <3

  det høres ganske mye ut, men ja med den dietten jeg går på skulle det bare mangle og spør du meg :) og det flotteste er at jeg spiser mye helet iden slik at når dietten er over kommre jeg til og fortsatt holde meg til meste parten av det som allerede er på lista mi ja :D kylling,grønnsaker,havregryn, kesam og vitaminer det er ting som er godt sundt og ikke minst fisken... spiste torsk igår og ble fint overassket hvor godt det egentlig var altså :) 

  Det har vært tung tid etter jeg startet på dietten kroppen fikk små sjokk innimellom svimmelhet, kvalme og slapphet... (jeg trudde det var fra dietten...!) 

  frem til idag, utbrudd av det legen kaller VANNKOPPER..! :(  jeg er så møk lei av alle sykdommmer, vet ikk hva som har kjedd med imun forsvaret mitt etter den siste fødsel men borte er den. for har gått på så mye medisiner, antibitokia og vært dårlig hele tiden. er lei av alle sykdommer og vondter jeg skal ha. bilder kommer under :) 

   


   

  etterpå skal jeg gi før og etterbilder :D må bare lage en collage først hehe <3

 • photoshoot 13.uker etter fødsel! med min venn  Ja som sagt er jeg veldig stolt av meg selv og hvor mye jeg har klart og utrette etter fødsel. Noen ganger når jeg sitter og slapper av tenker jeg ofte på hvor all styrken min kommer fra hvem har forandret meg, for før var jeg en sofagris som elsket og bare ligge i armkroken til gutten min med champagne brus, ostepop og se på skrekkfilmer...! :) elr sitte med et glass vin og blogge litt, men idag. nei da må jeg bevege på meg og flytte på ræva emd engang jeg bare har sitti et par timer. Musklene verker etter go trene, Badstua roper navnet mitt og smilet fra øre til øre når ejg har kommet meg frme til treningen! :)

  Som alle andre uker tar jeg alltid bilder fra uke til uke på hvordan vekt nedgangen er og hvordan utviklingen foregår. så kan dere kanskje ta npoen tips og råd jeg deler med dere. Mange tenker slik at de gjerne deler litt av sin erfaring med sjeldent den lille spesielle biten som faktisk funker for dem (dette er ikke alle, men ser det i flere fitness blogger) 

  Jeg veier nå 67,2.kg 1,80.høy og passer str.36. Aktivit har jeg mye mer energi og utholdenhet og styrke har jeg økt fra 10.kg i 3-rep til 20.kg 3-rep. så alt går oppover :)   

  Disse bildene ble tatt hos min gravide vennine hvor vi hygget oss, hørte på muskk og fant ut av det blå ut at vi skulle ha det litt gøy og leke med kameraet så har ikke fått fikset meg elr pyntet meg men dette er meg bare 13.UKER ETTER FØDSEL.

  og hvordan jeg har oppnådd dette og videre fremover ser du på de forskjellige kategoriene o bloggen min :D det er både om kosthold, trening, kickboksing og masse tips <3

 • bilder 13.uker etter fødsel!  Liker og legge ut et blogg inlegg uke for uke for å se forandringene på kroppen min, og til dere som leser er det en fin måte for å se hva jeg gjør som hjelper fra uke til uke. Det er mye som prøves ut, kostholdet endres og treningen kanskje er hard noen uker, mindre andre uker <3 Så det er en like spennende prosess for meg selv og kunne se alle forandringer. Og nå er det 13.uker etter fødsel og ukes bilde er klart. 

  Jeg syns det faktisk var litt sykt å se selv, kunne ikke tro meg selv i speilet på hvor mye jeg har klart og oppnå med å gå ned i vekt og stramme opp magen min på bare disse få ukene. er kjempe kry, og gir meg ekstra drivkraft til og fortsette like hardt om ikke hardere fremover med både trening og kosthold. Det er viktig og stå på målene sine, man må ha høye krav til seg selv når man enten vil ned i vekt elr bygge muskler eller om det er begge deler. 

  Jeg er ingen saint der, jeg sprekker på dietten min støtt og stadig med passer allikevel på , teller kcal og trener mye. Nå idet siste har jeg også begynt å ta badstue, det er utrolig deilig og behagelig for kroppen etter mye tanker, trening og stæsj. :) man sier ofte, "jeg orker ikke og trene idag, ikke heller neste dag... Da svarer jeg alltid. " Da orker du heller ikke å gå ned i vekt, elr og få drømme kroppen din. For den kommer hgjennom tryllestaven til ei FE! den må jobbes for, og det for noen av oss jobbes hardt for. 

  Jeg har fortsatt litt valpefett og ganske mye igjen før jeg når målet mitt, men gir meg ikke og dere kan gjerne følge meg uke for uke på hvordan forandringene mine skjer.

  Nå skal det sies at mye er takket være XTEND! :) den er helt utrolig hjelpemiddel og kjenner kroppen jobber godt når den kommer innabors ja :) hehe protein pulver!

  Merker det faktisk ikke så veldig mye i magen og sånt lenger, men begynne rog merke at armer og ansiktet begynner og stramme seg opp :) og det er desto like deilig det altså <3 nå veier jeg 77.kg og fortsatt 13.kg igjen men det kommer seg må gi det litt tid vettu :) 

   

  stay toon <3

 • det å være tobarns mor med alle daglige gjøremål.  Jeg tenkte masse på dette mens jeg gikk gravid med nr 2. Hvordan kom dette til og gå, ville vi få det til og gå rundt, ville forholdet til meg og samboeren takle det stresset og mindre intimitet. Alle disse tankene florerte i hodet mitt støtt og stadig, og bekymret meg veldig ofte for det. For det var flere som gav oss mange innputt om at dette kom til og bli vanskelig og hvor tungt det ville bli for oss med en toråing i trass alderen og en baby vi ikke visste om kom til og sove idet hele tatt, med tanke på at vi var vant til kolikk på den første...
  Fødselen kom og to barn var i hus, i starten var alt fryd og gammen. lykkelig som bare det, så kom litt av de barsel tårene noen dager senere, gikk fort over deretter fikk jeg dobbelt bryst betenelse og mistet all melka, dermed var det slutt på amming for min del :/ og om ikke det var nok fikk jeg livmor prolaps og måtte gå på antibiotika i to uker... mend et var så tett oppunder hverandre at jeg bare rakk og tenke en dag av gangen, heldigvis var babyen en slik sovegud. så var bare mat og kos og søvn som gikk med han <3 
  Når det var gått fire uker etter fødsel var sjalusien til elsdtemann noe gått bort, og vi hadde begynt og komme oss i rutiner for hverdagen med middag og søvn. Så da gikk jeg og min vennine ut for å ta litt solarium etter mye googling på hvor det lå hen. Og fant fremt il et trenings senter like ved meg. Når vi var der var det hengende en plakat like ved solariumet om kampsport. Da fikk vi begge øynene opp rett etter den svindel saken med vennina mi. Så bestemte oss for å prøve KICKBOKSING: dette var bare noe vi begge forelsket oss helt i. og da var det gjort. trening hver tirsdag og torsdag.

  Men som om ikke det var nok, så følte jeg at kroppen min hang, var lubben og kanskje litt sliten etter min andre grvaiditet. Så bestemte meg for at jeg trengte mer trening, og dermed var vi igang med treninger annenhver dag hver uke. Og der økte jeg opp til nesten hver dag, litt proteiner. og idag er det tolv uker sidne fødsel og går dagene i rutiner og kjærestekos om  kveldene.
   

  ---- morgenen drikker jeg kaffe mens lillemann sitter og spiser frokost, barnefaren tar han med i bhg rundt åtte.

  ---- da tar jeg og vekker minsten (sover til over ni) og tar morgen stellet på han, koser med han og gir han mat, da sovner han igjen og jeg tar hus rydding og oppvask. (støvsugin,støv tørking og rydde rundt,og barnerommet)

  ----- når barnefar kommer hjem er det frokost oss ilag, og titter gjennom posten alltids mye spennede reklame :) hehe.

  ----- så går jeg for å trene en og halv time. mens samboer gjør det han liker best litt gamings :)

  ---- deretter prøver jeg og få gått ut med minsten en time i frisk luft, enten om vi går tur, er i hagen og lar han sove i vogn O.L.

  ---- så kommer middags tider og lager middag, koser oss alle sammen. deretter når ungene er lagt drar jeg på min andre trening om det ikke er på kickboksinga da :) eller med venner :)

  ---- Så kommer kvelden og tar en dusj, rydder litt på nytt, tar ned play stationen og koser meg med kjæresten min og netflix med en appelsin, hver kveld må jg ha appelsinen min <3 
   

  den tiden om kvelden er veldig viktig for meg og er utrolig deilig etter slike dager og bare legge seg i armkroken og smile mens vi ser på enten filmer eller sons of anarchy :D elsker den serien azza!

   

  baby sover hele nattan fra klokken mellom seks og syv, til åtte-ni neste morgen. våkner fordi storebror vekker han, gullgutta hehe <3 så vi har masse tid til god mat, hyggelige prat og kose stunder""" :D jeg klager ikke og syns det ikke er noe vanskeligere med to enn en. syns det utformer mer kjærlighet mellom alle sammen enn hva jobber tilsier <3

  Jeg syns det eneste som kanskje er kjipt er faktisk den tvilling vogna at man nesten ikke kommer seg frem noen steder :( det er så få plsaser man har lagt opp til slike vogner, og syns utrolig synd på de alenemødrene som må gå med slik vogn alene overalt, når man faktisk ikke kommer seg frem overalt!! :( men det var også det eneste negative. og da kan du tenke deg både jeg og samboer trner hver for oss, vasker hjemme begge to, tre måltider skal lages, baby styrer oss med mat og kos, og allikevel er alt bare ne ren drøm..
  men skal sies at jeg har noen helt fantastiske venner rundt meg, som elsker familien min like høyt som meg. og derfor er det enkelt og lykke og få de inn i mine rutiner og overnattinger <3

   

   

  ikveld kommer det bilder fra en photoshoot og trenings bilder <3

 • kroppen min 12.uker etter fødsel!bilder  Ja nå igår var det 12.uker etter fødsel og jeg er faktisk kjempe stolt av meg selv, og hvilket resultater jeg har oppnådd hitill!! :D det er vanlig og ha mange mål og planer, og siden jeg regelmessig har sprekket på snop og godt så hadde jeg aldri trudd og nå så langt... :9 men dette gjorde faktisk mye med meg og se meg selv i speilet og gå på vekta. så fra nå av er det null godteri og det eneste av proteiner og fett jeg skal få i meg er biff, og proitein shake <3 også skal jeg starte med privat trener senere idag så det blir veldig spennede.
   

  Jeg skal på kickboksing klokken halv seks idag så etter det tenkte jeg og min vennine at vi skulle melde oss inn på helsestudioet også og få en PT, slik at en privat trener kan hjelpe meg med hvilken trening som må til og hvilken kosthold jeg må forholde meg til slik at jeg kan oppnå den fitness kroppen jeg ønsker <3 for har kjønt at det og gjøre alt på egenhånd er ingen god idet, og jeg får ikke det pushet jeg virkelig trenger, for er mye enklere og ta noen ekstra pauser hjemme, elr drøye den. men på trenings senteret er det annerledes, og man må yte hele tiden.

  man ser jo at det fortsatt er en del ting og jobbe med når det kommer til kroppen, og alt er slettest ikke fast elr bygd. det er en lang vei enda, men med tanke på at jeg har født to  barn, og den siste bare er 12.uker siden og snart tre mnd. så føler jeg meg veldig stolt og fornøyd. snart mindre enn før fødselen. men før jeg idet hele tatt ble gravid med første mann veide jeg 55.kg og ditt vil jg ikke ned, men vil en del ned for så og bygge meg opp med muskler :)

   

  Merker at den store forskjellen er mye pga den protinen jeg går på..  den har gjort sykt mange mirakel forandringer... på bare 1.uke, og reklamerer den ikke for å vise at det ikke er noe reklame. men at den fungerer faktisk veldig bra. har funnet ut at istedet for å drikke en liter gjennom treningen tar jeg en liter før trening, men da under treningen føler jeg meg fort litt high" hvis du kjønner hva jeg mener. kroppen må være i bevegelse hele tidne, og utholdenheten er forsterket utrolig. den er en fat burner i tilegg som sikkert en av grunnen til at jeg føler magen strammes opp.

   

  disse bildene ble tatt på søndag da jeg skulle trene litt styrke emd vennina mi <3

   

  hva syns dere da folkens ? :)

   

 • meg i bilder 7.uker etter fødsel :D <3 selv uten klær på magen :D  Ja da er det gått 7 og halv uke siden fødsel, den siste uken har jeg faktisk vært veldig på latsiden og ikke trent noe særlig så vekta har stagnert litt, men det endres idag! :) hehe 

  skal jogge ikveld har en oppmuntrings kompis som også jogger og jaggu har klart og gå ned 40-50.kg på nesten seks mnd av bare slikt og bedre kosthold så dermed blir det en fin motivasjon for begge to hehe.

  det andre er at til mandag begynner jeg på rikshospitalets slankekur som jeg har fått av far :) den er helt sinnsyk bra og man spiser mat og drikker br ahver dag. seff første uka er det bare grønnsaks suppe til alle måltider med det er jo likevel så godt så gjør ikke noe, vann melk og kaffe får jeg drikke så da er alt flott. og det er snakk om flere kg i uken man går ned, det gjorde jeg sist også. to til tre kg i uken nedgang på den :D  men er fornøyd med meg selv det eneste er at jeg trenger og få ut vann av kroppen slik at jeg slutter og svette så mye, det er mye vann og hater det, var slik etter første mann ble født også. men med en slik god kur er det ingen problem:)  jupp ikke særlig stelt elr noe da, :) bare slække klær mens jeg er hjemme og håret til alle kanter. hehe er det ikke slik som er deilig når er hjemme og koser seg :D ? <3

  jeg syns jo at magen kunne stramt seg opp litt bedre, lårene gå tilbake til normal str. men vet du hva :) jeg liker det fordet <3   hahah stumpen min, og her ser dere at mye av resterende kg ligger igjen ja haha :D bruker str 36-38 i bukser, small i overkroppen så trenger og få med meg underkroppen på vekta mi <3  veier nå 70.kg og vært litt mindre nøye på hva jeg har spist og kost meg litt, har jo hatt lillebror her store deleer av vinter ferien så da er det jo selvfølge å ha litt mer snop og godis på bordet, sjukkere mat etter ønsker :) 

  UTEN KLÆR BILDER : 

  her kan du se strekk merkene mine fra første føødsel, og slik ser magen min etter å ha født to unger :) trudde det skulle være enda værre men det var det ikke 

  her kan dere se at livmoren ikke har trekt magen min helt sammen når jeg slapper av i alle muskler, for den lille kulen er der enda <3 hehe den lille fødekulen så når den er trkt helt tilbake er magen min fin igjen trur jeg <3 kanskje enda bedre enn før siden slankingen og treningen var noe jeg ikke gadd etter første fødsel siden jeg visste at jeg kom til og ville ha to tette barn

  her er singletten dratt ned, rart hvor annerledes man ser ut med klær og uten klær <43 haha singletten holder liksom litt av klærne på plass ja :)

   

  men herregud skal jo ingen steder og skal gå i mamma permisjon i et år så da har jeg masse av tid og trene det vekk på <3 og sløse litt gjør ignen ting har fortsatt gått ned halv annen kg fordet på den tiden av to uker :) hehe bedre enn opp! 

  strekk merkene er fra forje fødsel og ikk noe og gjøre med enda, men med litt solarium og krem fremover skal det nok bli penere ja. ;) for før var jeg veldig overvektig sånn før 10.klasse og hadde strekk merker overalt, og tro meg de kan forsvinne, når jeg gikk ned over 50.kg til 10.klasse så hadde jeg ikke ett eneste strekk merke etter sol og krem bruk! 

   

 • mitt prevensjons valg falt på p-ring !....  ja var jo hos gynokologen som vi snakket om prevensjon litt frem og tilbake. og jeg fortalte at jeg ønsket noe som varte i fem år slik at jeg slapp og tenke på det for jeg ønsket ikke flere barn... 

  Da siden jeg har det problemet som gro seg til så ville hun ikke sette spiral på meg, hverken hormon spiral elr kobber spiral. og nevnte da p-pilller for meg. men der måtte jeg bare ærlig og fortelle henne at de kom ejg til og glemme og ta, er ikke flink til og huske på sånt fra før med hver dag en viss klokke slett. hun satte pris å at jeg var ærlig med det og endte opp med P-RING!!!

  Samtidig snakket vi om prevensjon og ble enige om at jeg skulle på p-ring! wtf?? haha kan se jeg følte meg gammel, aldri hørt noe om den og når jg spurte om de var noe nytt fikk jeg til svar at... njaa sånn ca for ti år siden kom den kjære deg! :D hahahaa men uansett det er en ring som faktisk ser ut som en penis ring, gummiring ganske stor og tynn også.. den skal legges hvor som helst inni kjeden og skal ligge der i tr euker, før den byttes ut med en ny. den har samme funksjon som p-piller. så dette blir spennede :)


  innfo hentet fra nettet:

  P-ring

   

  P-ringen er en myk plastikkring som skal settes inn i skjeden. Du kan lett sette den inn og ta den ut selv. Sitter den riktig vil den ikke merkes under samleie eller i det daglige.

  Virkning
  P-ringen inneholder de samme hormonene som p-piller, men i lavere doser, og virker på samme måte.

  Bruk ringen riktig
  Ringen skal sitte i skjeden i 3 uker. Deretter skal du være en uke uten ring. I denne uken vil du få en blødning. Ringen kan være ute maksimum 3 timer hver dag. Sitter den riktig er det ikke nødvendig å ta den ut.

  Dersom du starter med p-ring den første eller andre dagen i en menstruasjon er du sikker fra første dag. Ved oppstart utenom dette må du vente åtte dager før du er beskyttet mot graviditet. Bruk annen prevensjon i tillegg den første uken.

  Utsett mensen
  For å utsette mensen tar du ikke en ukes pause, men setter inn en ny ring 3. uken. Det er ikke farlig å hoppe over mensen, du kan gjøre det så lenge en selv ønsker. Utsetter man lenge nok vil man få småblødninger. Ta da en uke uten ring. Da vil slimhinnen blø ut, og du kan begynne å utsette mensen igjen

  Bivirkninger
  De første 3-6 månedene kan du oppleve ubehagelige, men ufarlige bivirkninger. Disse går nesten alltid over. Du kan ikke vite på forhånd om, eller eventuelt hvilke bivirkninger du får. Den eneste alvorlige bivirkningen ved bruk av p-ring er blodpropp.

  Den som skriver ut ringen skal stille spørsmål om din helse og livsstil. Svar ærlig på spørsmålene, da er det svært liten risiko for blodpropp. Spør hjemme om foreldre eller besteforeldre har hatt blodpropp før de fylte 45 år.

  Plagsomme men ufarlige bivirkninger:

  • Hodepine
  • Svimmelhet
  • Humørsvingninger
  • Kviser
  • Ømme bryster
  • Nedsatt sexlyst

  Sikkerhet
  P-ringen er 99 % sikker.

  Fordeler

  • Kan ha ubeskyttet sex uten bekymring for graviditet
  • Beskytter fra første dag dersom du begynner fra første eller andre menstruasjonsdag
  • Kan selv regulere menstruasjonen
  • Pms, eggløsingssmerter og menssmerter reduseres eller lindres
  • Slipper å huske på prevensjon hver dag
  • Er ikke synlig
  • Har lavere hormondose enn p-piller.
  • Kan gi mildere bivirkninger

  Ulemper

  • Kan gi lette bivirkninger de første månedene
  • Beskytter ikke mot sykdommer.
  • Ikke gratis for jenter mellom 16 og 20 år

  Misoppfatninger
  Mange tror det er sunt å ta en lang pause fra hormonene. Bivirkningene er sterkest de første månedene. Ved å slutte med p-ringen og starte igjen, kan man dermed få mer ubehag. Du er ikke beskyttet mot graviditet i pausene. P-ringen gjør det ikke vanskelig å bli gravid senere. Hadde de økt risikoen for ufrivillig barnløshet ville langt flere hatt problemer med å bli gravid. Var dette tilfelle ville ikke pillene blitt solgt.

   

  kommer til og blogge om den og hvordan den er og ha inni der for å si det sånn, om den er å anbefale osv! :) for er like spent selv hehe

 • Les mer i arkivet Juni 2013 Mai 2013 April 2013
  hits